SendenBlog Rotating Header Image

VanAlles

Huis te koop : Burgemeester Petersstraat 7 in Wijlre

[UPDATE : VERKOCHT]

Een geschakeld tussengelegen woonhuis met zonnige tuin.

De (brede) garage is via het woonerf aan de achterzijde bereikbaar. Het pand is goed onderhouden en bevindt zich helemaal op het hedendaags woonniveau. De badkamer en toilet zijn enkele jaren geheel verbouwd en zijn nu erg luxueus.

Globale indeling :

 • begane grond : hal, trappenhuis, meterkast, toilet, woonkamer met laminaatvloer, half open Siematic keuken in hoekvorm voorzien van alle keukenapparatuur
 • 1e verdieping : 3 slaapkamers en luxe badkamer
 • 2e verdieping : via vaste trap bereikbare 4e slaapkamer/hobbykamer en CV

Algemene informatie :

 • bouwjaar : 1980
 • oppervlakte : 156 m2
 • kunststofkozijnen met dubbel glas en deels rolluiken
 • onderhoudsarme tuin en terras met overkapping

Vraagprijs is 179.000 Euro k.k

Voor meer informatie : zie Funda.nl of via Kreuwels Vastgoed

2011 in muziek

Naast een jaaroverzicht(je) heb ik ook maar een muzikaal jaaroverzicht gemaakt. En wel eentje gebaseerd op Last.FM voor 2011.

De Last.FM lijst bevat al mijn gescobbelde muziek van iTunes en Spotify. De unieke nummers die ik in de vele podcasts van KX Radio en StuBru hoorde langs komen zijn hier niet in meegenomen. In de echte top 10 komen enkele artiesten vaker voor, omdat sommige CD’s nu eenmaal vaker in zijn geheel beluisterd zijn, maar in deze posting staat 10 verschillende artiesten. Daarnaast bevat de lijst ook liedjes die niet uit 2011 komen.

De Last.FM top 10 voor 2011 is :

 1. The Jayyhawks – She walks in so many ways
 2. Radical Face – Welcome home
 3. Matt the Electrician – I Will Do The Breathing
 4. dEUS – Constant now
 5. Buurman – London Stansted
 6. Wilco – Art of almost
 7. The Jayhawks – Waiting for the sun
 8. Selah Sue – Raggamuffin
 9. Elbow – lippy kids
 10. Beirut – Santa Fe
Qua artiest ziet mijn top 10 voor 2011 eruit als volgt :
 1. The Beatles
 2. The Jayhawks
 3. Wilco
 4. Elbow
 5. REM
 6. Superheavy
 7. U2
 8. Ton Engels
 9. Tom McRae
 10. Israel Nash Gripka

Ik wens iedereen een prettig, gelukkig, succesvol en muzikaal 2012 !

Jaaroverzicht 2011

2011 was prive gezien een interessant en spannend jaar. In 2011 kwamen we namelijk op het idee om het huis van mijn schoonpa te kopen, en er te gaan wonen na een grondige verbouwing. De verhuizing zal hopelijk in het jaaroverzicht van 2012 terecht komen. Als alles volgens planning loopt. Het is inmiddels gekocht en de verbouwing is gestart. Alles hierover is te lezen op http://huis.hanssenden.nl

In 2011 hebben we ons huidige huis aan de Tienbundersweg in Wijlre te koop gezet. Na 10 jaar gaan we er weg. Als je interesse hebt, kun je voor alle informatie terecht op http://huistekoop.hanssenden.nl.

Verder liep prive gezien alles op rolletjes, maar er gebeurde wel genoeg in de wereld.

Er waren een hoop bekende doden te betreuren : Coen Molijn, Gerry Rafferty, Mick Karn, Albert Heijn, Peter Post, Gary Moore, Fedor den Hertog, Peter Alexander, Hans Boskamp, Elisabeth Taylor, Wiel Coerver, Max van der Stoel, Osama bin laden, Ballesteros, Wouter Weylandt, Ronald Naar, Willem Duys, Andrew Gold, Bob Spaak, Alan Rubin, Clarence Clemons, Peter Falk, Heere Heeresma, Jan van Beveren, Jaap Blokker, Betty Ford, Johnny Kraaykamp, Amy Winehouse, Johhny Hoes, Dan Peek, Frits Korbach, Jerry Leiber, Nicolas Ashford, Jan Pollux, Harry Muskee, Hella Haase, Steve Jobs, Meta de Vries, Khadaffi, Henk Pleket, Gregor Frenkel Frank, Cas Spijkers, Rijk de Gooyer, Joe Frazier, Vaclav Havel, Kim Jong-Il, Johan Heesters, Joop Koopman.

Een paar opmerkelijke feiten in 2011 :

 • brand bij Chempack Moerdijk
 • The White Stripes, REM en Heideroosjes stoppen ermee
 • Revolutie in Egyptie (aftreden Mubarak), Libie (afzetten Khadaffi) en andere landen
 • Grote aardbeving + tsunami in Japan
 • schietpartij in winkelcentrum Alphen ad Rijn
 • huwelijk Prins William & Kate Middleton
 • Bram vd Vlugt stopt als Sinterklaas na 25 jaar en geeft het stokje over aan Kees Flodder
 • Ophray Winfrey’s laatste show na 25 jaar
 • Radko Mladic opgepakt
 • EHEC bacterie en (onterecht) gedoe met komkommers
 • Google Plus geintroduceerd
 • Zuid-Soedan wordt onafhankelijk, en wordt daarmee het 196e land van de wereld
 • Britse tabloid News of the World stopt na 168 jaar. Na een schandaal met afluisterpraktijken
 • bomaanslag Oslo en schietpartij Utoya Noorwegen. Zeker 92 doden
 • tijdens Pukkelpop in Hasselt (B) komen 5 festivalbezoekers om het leven na instorten tent na storm.
 • GP van Roggel met Jenson Button
 • ‘Doe ff normaal’ is hip in de Tweede Kamer
 • De Nederlandse TV bestaat 60 jaar
 • Nederland  wordt wereldkampioen honkbal na winst op Cuba. En is daarmee het 1e europese land dat wereldtitel behaalt
 • Turkije wordt getroffen door een zware aardbeving (7.5). Zeker 270 doden
 • Berlusconi treedt af als premier van Italie
 • Euro crisis
 • Winkelcentrum ‘t Loon verzakt en wordt ontruimd en gedeeltelijk gesloopt
 • L1 Radio presentator Tim op het Broek is in 2011 eindelijk aan de mobiele telefoon

Instagram + Instagrid

Als je mij op Twitter volgt zie je dat ik regelmatig zogenaamde Instagram foto’s plaats. Door middel van een iPhone app kan ik mijn foto een filter geven (oud, gelig, blauwig, …). Dit levert soms prachtige foto’s op, vind ik zelf 😉

Nu is er dan eindelijk een website die een mooi overzicht maakt van mijn geschoten Instagram foto’s :  Instagrid.me/hsenden

Met dank aan @serenacloos voor de tip !

#jojo 2011 poging 2

Ik heb de pech dat ik nogal aangelegd ben om zwaar te zijn, zware botten en zo 😉 . En dus moet ik regelmatig lijnen, dieten, afzien. Ik ben zelfs al een keer 17 kg afgevallen.
Maar aan het eind van de rit kom ik meestal weer op mijn oude gewicht (net boven 100) terecht. Oftewel het overbekende jojo-effect :-(

Met de vakantie, zee en strand in zicht zijn we toch maar weer eens begonnen : #jojo 2011 poging 2.

Deze keer radicaal. Met de pillen van NewNrgy en bijbehorend koolhydraat-vrij dieet. Veel fruit en drinken. Geen brood, aardappelen, pasta en rijst. Eens kijken hoever we deze keer komen.

Tot dusver gaat het vrij aardig. Ik mis de koolhydraten niet en het fruit smaakt goed. Begonnen met 103 (vorige week zondag), nu ruim 1 week verder zit ik op 98 kg. Minus 5 dus. Dat schiet op. Nog een paar weken volhouden 😉

Rondje hondje met Instagram

Op mijn dagelijkse tochtjes met Scotty, ook wel #rhondje genoemd op Twitter, kom ik de fraaiste plaatjes tegen in het Wijlrese land en de beemden van de Geul.

Deze zijn dan ook regelmatig het onderwerp van een van mijn vele tweets. Met de gratis iPhone app Instagram kun je van een normale foto een fraai ouderwets landschap maken. Maar er zijn tig andere effecten/filters mogelijk met Instagram. Leuk om een beetje mee spelen 😉

Google +1

Google heeft onlangs de +1 button geintroduceerd. Door op deze knop te drukken kun je andere mensen aanbevelen om een site/pagina te gaan bekijken. Later zullen de +1 kliks ook verwerkt worden in de Google zoekresultaten.

Door gebruik te maken van deze WordPress plugin wordt de +1 button vanaf nu toegevoegd aan ieder bericht op deze weblog. Ook vind je de button rechtsboven onder het kopje Socializing.

Dus naast de Tweet this en Facebook’s Like is er nu de +1 button 😉

Update 20-06-2011 : +1 button is weer weg. Wildgroei van buttons is ook niet fraai.

ISS in Wijlre

Je ziet niet veel, maar op een of andere manier is het toch altijd leuk om op een gegeven moment naar buiten te gaan, naar boven te kijken en daar gedurende een paar minuten een lichtpuntje te volgen. Dit fel en snel bewegend lichtpuntje is de ISS, het International Space Station. Met aan boord een aantal hard werkende astronauten/wetenschappers.

Wil je zelf naar de ISS kijken, surf dan naar de site van ESA.heavens-above.com en wijzig de lokatie. Als je op Twitter zit, kun je ook het Twitter account van Twisst volgen om alerts te ontvangen.

Natuurlijk is het altijd leuk om een foto (proberen) te maken, maar dat is me nooit gelukt. Fotograaf Luc Lodder uit Heerlen is het wel gelukt en hij heeft dan ook een prachtige foto met de molen van Vrouwenheide op de achtergrond gemaakt.

Dit is een ouder bericht van mijn Posterous blog.

Doorbraak en Repudo

Location-based services hebben de toekomst. Zegt men. Een leuk voorbeeld daarvan is de Repudo iphone app (@Repudo op Twitter). Hiermee kun je content (plaatjes, documenten,eboeks) virtueel ergens neerleggen, waarna iemand anders het weer kan oprapen en gebruiken.

Niels Aalberts, @ehpo op Twitter, betrokken bij het management van Kyteman, heeft dit fraai toegepast voor zijn boek Doorbraak. Hij heeft een aantal ebooks neergelegd op plaatsen waar de eerste concerten van Kyteman’s Hiphop  orkest plaats vonden. Daarnaast heeft hij tien ebooks neergelegd in de woonplaats van de 10 snelste reageerders. En ik was een van de gelukkige.

In Wijlre legde Niels dus ergens een ebook neer. Na het opstarten van de Repudo app bleek ik nog 1000m van de plaats af te zijn. Ik moest dichterbij. Uiteindelijk kwam ik vlak bij Kasteel Wijlre, in de middle of nowhere terecht, en kon ik het boek virtueel oppakken. Ik kreeg een code om het boek te downloaden.

Inmiddels thuis, heb ik de code ingevoerd, het boek gedownload en op mijn eReader gezet 😉

Update 20 maart 2011 :

Ik heb Doorbraak inmiddels uitgelezen. Zeker het eerste deel las als een jongensboek, het 2e deel was meer de theorie maar zeker niet minder interessant. Ook heb ik het boek weer via @Repudo neergelegd voor de gisteren jarige @Roeljewel dus de ketting gaat door 😉 #kettingboek

Wijlre en dus niet Wylre !

Ik stoor me al tijden aan instanties, bedrijven en media die de plaatsnaam Wijlre schrijven als Wylre. Zelfs het Limburgs Dagblad en De Limburger schrijven regelmatig Wylre in hun artikelen. Onjuist.

In vroegere tijden werd de ij meestal geschreven als y. Zo werd Wijlre vroeger ook als Wylre geschreven. Daarnaast werd Wijlre ook als Wilre,  Wijlré en Wylré geschreven. De naam is overigens ontstaan uit het Romaanse vîllâre, dat voortkomt uit vîllâ, ‘boerderij’.

Maar sinds vele jaren, al zeker sinds de herindeling van 1982, is Wijlre gewoon Wijlre.