SendenBlog Rotating Header Image

July, 2010:

Raboronde Heerlen

Gisteravond zijn we met de kids voor het eerst naar de Raboronde in Heerlen geweest. De opvolger van de Profronde was goed georganiseerd, druk en gezellig. Door de smalle straatjes van het centrum van Heerlen vlogen de renners tussen de dranghekken, podiums, biertaps en terrassen door. Heerlen had dit jaar niet de gele trui kunnen krijgen, maar er waren genoeg toppers : @kmoerenhout, @lars_boom, Maarten Tsjallingi, Bram Tankink, Pieter Weening, Servais Knaven, Robby McEwen, Johnny Hoogerland, bolletjetrui-winnaar Chartreau en Karsten Kroon. Die laatste wist uiteindelijk na 2 uurtjes en 45 rondes fietsen zijn wiel als eerste over de meet te drukken.

Zoals op de foto ‘duidelijk’ te zien is, vielen de renners van Skil-Shimano ook aan 😉

To iPad or not to iPad ?

…. that’s the question.

Ik heb de iPad al eens in mijn handen mogen hebben. Ook dochter Denise heeft ermee gespeeld en wil hem heel heel graag hebben. Maar Anita heeft nog haar bedenkingen. Daarom heb ik de Pros en Cons maar eens opgesomd 😉

Plus :

 • een geweldig mooi en gebruiksvriendelijk Internet apparaat dat precies groot genoeg is en een heel fraai scherm heeft
 • eReader / tijdschriften / stripboeken / films / foto’s / muziek / spelcomputer
 • een compleet media device, aldus @marcofrissen
 • abonnement op Veronica Magazine (a 53 euro per jaar) kan opgezegd worden, want zowel Nu.nl heeft tvgids app als ook Veronica zelf
 • geen laptop meer in de woonkamer, dus geen opstarttijd, maar *plop* en iPad is ready-for-work
 • voor effe internet is de iPad meer dan voldoende
 • er zijn heel veel mooie apps, zie oa lijst van @RoelJewel, maar alle andere tips zijn ook welkom 😉
 • Anita kan patiencen op iPad. De laptop hoeft niet meer opgestart te worden
 • ik heb al een iPod, iPhone en iMac

Min :

 • de aanschafprijs
 • indien voor de 3G uitvoering gekozen wordt, moet er weer betaald worden voor een extra mobiel internet abonnement
 • geen flash
 • geen directe printmogelijkheden

Wie weet nog meer plus- en minpunten ? Laat ze effe achter bij de reacties. Je kan er geen foto’s mee maken en je kunt er niet meer bellen, telt niet. Daar heb ik hem niet voor nodig 😉

De kids zijn overigens al met een iPadpotje begonnen. Alle kleingeld, fooien, restjes gaan er in. Nog effe doorsparen !

Plugin : Embed Mobypicture

Het mooie van WordPress is dat je een scala aan plugins hebt om je blog op te leuken en te verfraaien. Een van die plugins is de Embed Mobypicture plugin.

Zodra je hem geinstalleerd hebt, hoef je in de html code van een nieuwe post alleen maar onderstaande constructie te gebruiken en voila de @Mobypicture verschijnt. Met dank aan @timanrebel.
[ mobypicture ] http://moby.to/4w0mlg [ /mobypicture ] (maar dan zonder de spaties !)

Blogje vanaf mijn IPhone

Eens uitproberen of ik vanaf mijn iPhone ook een berichtje kan plaatsen op SendenBlog.

Update : het werkt 😉 Hierbij maak ik gebruik van de WordPress app voor iPhone en iPad : http://iphone.wordpress.org

Werk aan de winkel

Een nieuw weblog betekent naast het technisch online brengen ook nog een hoop nazorg, waaronder tegenwoordig integratie met Twitter belangrijk is. Een hoop to-do’s die ik dan ook maar online heb gezet, en die terug te vinden is via menu-optie Todo.

SendenBlog 3.0

Na HansSenden.nl 3.0 oftewel de Blokkendoos is het weer eens tijd voor een nieuwe versie van de SendenBlog.

Ik ben ergens in 2003 begonnen met bloggen. Toen was het nog via Blogger.com. Vervolgens heb ik lange tijd met veel plezier met het gratis Nederlands CMS tool Pivot gewerkt op mijn eigen domein. Met de opkomst van Twitter (microbloggen) verschenen er steeds minder berichten op mijn weblog. Op een gegeven moment heb ik SendenBlog dan ook helemaal verwijderd.

Onlangs ben ik toch weer een beetje (incidenteel) gaan bloggen via Posterous. Daarnaast help ik sinds Vasteloavend 2010 mee aan de weblog Vasteloavendinlimburg.nl, de website over Carnaval in Limburg. De druppel om toch weer zelf een weblog te beginnen is toch het boek Bloghelden van @frankmeeuwsen, waarin de geschiedenis van de Nederlandse weblogwereld wordt beschreven. Tijdens het lezen van dit geweldige boek begon het toch weer te kriebelen.

Dus is SendenBlog weer terug in weblogland. Nu met CMS WordPress en eerste theme Primepress. Er zal de komende tijd nog wel vanalles veranderen, maar we proberen toch regelmatig iets te bloggen. Over de mate van regelmaat doe ik geen uitspraken. Als er iets te vertellen is en ik zin heb om het te vertellen, vertel ik het hier.

Welkom op SendenBlog 3.0.