SendenBlog Rotating Header Image

August, 2010:

.hr

Ik heb nooit geweten waar de domeinextensie hr voor stond of wat landencode HR op een auto betekende. HR staat voor Hrvatska (eigenlijk Republika Hrvatska), maar is meer bekend als Kroatië. Een land met een rood-wit-blauwe vlag, het fraaiste voetbaltenue en een een hoop lic-en en vic-en. Maar bovenal is het een geweldig mooi land met de prachtigste kustlijn en talloze eilandjes. Verder zijn er talloze nationale parken waarvan de Krka, Kornati en Plivic meren het bekendst zijn.
Een ideaal land om een paar weken vakantie te vieren dus. En het weer werkt ook nog mee.

Op Flickr heb ik een set foto’s gezet, waarin onderstaande foto’s ook voorkomen.

iPad

We hebben er lang over nagedacht, over de voor- en nadelen van een iPad. Maar na proberen in de Apple store waren zowel dochter als zoon alsook wel een beetje mams overtuigd. Paps was sowieso al zeker na een Limbo iPad Tweetup. Die iPad moest er dus komen.

En vandaag was het dan zover. Na de iPod, iMac en iPhone is er nu ook een iPad in huize Senden te vinden. Ik zal vanavond dan ook weinig tv kijken of op twitter zitten. Misschien alleen om wijze raad te vragen over het gebruik van en apps voor de iPad.

We gaan iSpelen 😉

Wat was er voor 3.0 ?

Op dit moment zitten we zowel op 3.0 bij www.HansSenden.nl (de blokkendoos) en 3.0 bij Sendenblog. Maar wat was dan 1.0 en 2.0 ?

Getriggerd door de blogpost ‘Dat waren nog eens tijden’ van @Bakkel ging ik weer eens kijken op Internet Archive. Hier kun je de geschiedenis van een website bekijken door de verschillende versies van de site te bekijken door de jaren heen. Handig en leuk om dat ‘oh ja’ gevoel weer eens te krijgen.

De geschiedenis (2004 t/m 2008) van www.HansSenden.nl vind je hier, die van Sendenblog hier.

Om de diverse versies te bewaren, heb ik ze maar in een Flickr set gezet, incl de versies 3.0.

De schutterij

Ik ben een echte Limburger, zeg maar Limbo, en ik hou dan ook van de tradities die Limburg rijk is. Een van de mooie tradities is de schutterij. Volgens Wikipediawas de schutterij in vroegere tijden een soort burgerwacht, opgericht in de Middeleeuwen om de stad of het dorp te beschermen bij een aanval en de orde te handhaven bij oproer ofbrand.

Tegenwoordig is de schutterij vooral een folkoristische vereniging die bij activiteiten in het dorp zijn opwachting maakt. Diverse keren per jaar zijn er de schuttersfeesten, waar vele schutterijen tezamen komen voor een optocht met defile, wedstrijden voor de mooiste koning, koningin, keizer, exercitie etc en natuurlijk het schieten op de bölkes.

Het belangrijkste schuttersfeest is het OLS, het Oud Limburgs Schuttersfeest, waar zo’n 165 schutterijen uit Nederlands en Belgisch Limburg (en 1 Brabantse schutterij) strijden om den Um. Daarnaast zijn er de bondsschuttersfeesten, waar er gisteren eentje van in Schin op Geul/Strucht werd gehouden, en waar het weer gezellig was. Op onderstaande foto loopt Schutterij Sint Maternus uit Wijlre de optocht in Strucht.