SendenBlog Rotating Header Image

September, 2010:

Even Keepstream testen

Toevallig kwam ik een toepassing van Keepstream tegen. Leuk en handig. Het slaat tweets op en toont ze in een apart venster, bijvoorbeeld hier op dit weblog.

Dus hier volgt een kleine test. Het gaat effe niet om de inhoud, maar om het gebruik van Keepstream 😉

Met dochter naar popconcert

13 jaar geleden was nog alles spannend. Zou het een jongen of meisje worden ? En wanneer komt de baby, hij/zij was al 7 dagen te laat ? Een dag later (op 18 september) werd Denise dan geboren.

Morgen wordt Denise 13 jaar en zit inmiddels op 2 Atheneum, en is het al een echte puber met altijd commentaar en het laatste woord. Vaak heeft ze ook nog gelijk 😉

En gisteravond is paps met dochter voor het eerst naar een popconcert geweest. Ze wilde graag in maart 2011 naar het Gelredom naar Ilse DeLange. Maar gisteren kwam @ilsedelange al in Limburg optreden, in Kasteel Limbricht. De ideale gelegenheid om Ilse te zien optreden dus. En het was een fantastisch optreden. Ilse is een gewooooon geweldig, een topwijf.

iPad apps 2

Naast de apps die je altijd gebruikt, zijn er ook nog apps die superhandig zijn. Die je gebruikt op de iPad, iPhone, iMac, het web en soms ook op de win-pc. Tools die ervoor zorgen dat je overal dezelfde content hebt. Als je maar internet toegang hebt. Echte must-haves dus.

  • Evernote : om notities, tekst en/of plaatjes, te maken en bewaren.
  • Readitlater : het opslaan van links die je later nog eens wilt lezen. Links zijn op te slaan vanuit diverse apps (Osfoora, Twitter, Reeder) en via de website.
  • Dropbox : online opslag, die ook via de iPad te benaderen is, en die synchroniseert met Mac of pc.
  • Delicious : geen app, maar een site met jouw favoriete bookmarks. Inclusief tags.

iPad apps

Na een paar weken in het bezit te zijn van een iPad, kan ik concluderen dat we geen seconde spijt hebben gehad. De iPad is het enige apparaat in huize Senden dat veelvuldig door het hele gezin gebruikt wordt. Naast de tv.
Mams en kids internetten vooral en spelen spelletjes, of bekijken de tv gids. Paps gebruikt hem behalve voor internetten ook voor twitteren, mails lezen en rss feeds doorspitten.

Maar wat zijn mijn favoriete apps ?

  • Osfoora HD om te twitteren
  • Reeder for iPad om rss feeds te lezen. Als bron gebruikt Reeder de feeds van Google Reader en sychroniseert deze eveneens. Dus geen dubbele berichten lezen als ik later op de iMac met Safari Google Reader gebruik.
  • NU HD voor de tv gids en omdat ik een nieuwsjunk ben.
  • Weather Pro HD
  • Daarnaast de standaard apps Mail en Safari

De Neel is niet meer :-(

Vandaag overleed op 74-jarige leeftijd De Neel, oftewel Jean Nelissen. Een van de mooiste en kleurrijkste wielerverslaggevers van Nederland en Vlaanderen. Jean, rust zacht. We zullen vanavond een ‘drupke’ op je drinken.