SendenBlog Rotating Header Image

October, 2010:

VasteloavendInLimburg.nl

Naast het (proberen) regelmatig stukjes te schrijven op SendenBlog, ben ik sinds vorig Vasteloavend seizoen actief blogger en redactielid bij de website www.VastelaovendInLimburg.nl.

VastelaovendInLimburg.nl tracht het vastlaovesplatform in Limburg te zijn. Elk vastelaovesseizoen vind je er het laatste nieuws, de nieuwste leedjes, een kalender met alle vastelaovesactiviteiten en veel meer! Op de hoogte blijven gedurende Vasteloavend 2011 kan via http://www.vastelaovendinlimburg.nl of op Twitter via @vlinlimburg.

De site is overigens bereikbaar via zowel http://www.vastelaovendinlimburg.nl als via http://www.vasteloavendinlimburg.nl 😉

Ga er eens langs of volg ons op Twitter !

Herfstvakantie 2010

Al jaren gaan we met de hele familie Senden tijdens de herfstvakantie weg. We zorgen er wel voor dat we in een vakantiepark bij de zee terecht komen. Want de zee, het strand en de wind trekt toch wel. Effe lekker uitwaaien tijdens een fikse strandwandeling, terwijl iedereen op zoek is naar de mooiste schelpen, zeesterren en andere vondsten langs de zee. Dit jaar was de keuze gevallen op De Banjaard, Kamperland in Zeeland.

Met 1 dagje regen tijdens de hele week van zon en wind hebben we geboft. Je krijgt wat je verdient 😉 En we hebben genoeg gezien : Middelburg, Renesse, Haamstede, Vlissingen, Veere, Yerseke, Colijnsplaat en strand, heel veel strand.

Natuurlijk zijn er vele foto’s gemaakt. Een eerste selectie staat in de Herfstvakantie 2010 set op Flickr.

Podcasts

Een van de meest door mij gebruikte functies op de iPhone is de iPod app. Door de koppeling met iTunes op de iMac wordt mijn iPhone met enige regelmaat ververst met de nieuwste muziek. Maar als echte muziekliefhebber komen natuurlijk ook regelmatig ouwe beauties langs. Naast het luisteren naar mp3-tjes luister ik ook al jaren naar podcasts. Op deze on-demand ‘radio shows’ kun je je abonneren via iTunes, waarnaar je automatisch de nieuwste afleveringen binnen krijgt, die je vervolgens synct met de iPhone.

Op de heen- en terugreis naar mijn werk luister ik tegenwoordig steeds meer naar podcasts via de autoradio. Als er tenminste geen uitzending is van Het Uitzendbureau op L1 Radio met @timophetbroek 😉

Naar welke podcasts luister ik dan ?

Ten eerste enkele podcasts van KXradio, het internetradiostation van Rob Stenders :

  • Leo Blokhuis
  • Nico Dijkshoorn
  • Freakolympics met het nerdalfabet (volgens mij zitten ze al een half jaar bij de letter S 😉 ) met Rob Stenders en Fred Siebelink
  • New & Improved (door Roosmarijn)

Daarnaast luister ik ook graag naar De Afrekening van StuBru.

Naast de muziekshows luister ik ook nog naar 2 IT gerelateerde podcasts :

  • One more thing van de gelijknamige website over Apple, iPods, iPads, iPhones en Macs
  • Tech45, een Belgisch/Nederlandse podcast over web, gadgets en technology

Als iemand nog suggesties heeft voor interessante podcasts, laat het dan effe weten in de reacties.

Google Apps

Al jaren heb ik een eigen domein (hanssenden.nl) en de bijbehorende emailadressen (bijv info@hanssenden.nl ). De mailfunctionaliteit was geplaatst bij de hostingprovider, en kon gelezen worden via een sobere webinterface of via POP3. De spammail-afhandeling moest je zelf regelen. Daardoor kwamen via POP3 nog vele irritante en vervelende mailtjes binnen. Zonde van de tijd.

Daarnaast heb ik al jaren een GMail adres, waar ik genoeg ruimte heb en waar de spamafhandeling op formidabele wijze door Google gedaan wordt. Ook andere functies zoals tags, filtering, doorsturen, POP3 of IMAP zijn standaard.

Wat zou nu idealer zijn dan een combinatie van mijn eigen domein en GMail ?  En die combinatie is er al jaren : Google Apps.Naast de hierboven beschreven combinatie heeft Google Apps ook nog Google Docs en een agenda. En last but not least, het is ook nog gratis tot 50 gebruikers/mailadressen.

Het werkt super. Had ik het maar jaren geleden ontdekt 😉