SendenBlog Rotating Header Image

December, 2010:

2010 in muziek

Deze dagen verschijnen veel jaaroverzichten voor ieder wat wils. Ik was zelf niet van plan om een jaaroverzichtposting te maken, totdat ik dit bericht van Marco Kalnenek las : een jaaroverzicht 2010 in muziek. En met Last.FM is dat heel gemakkelijk overigens.

De Last.FM lijst bevat al mijn gescobbelde muziek van iTunes en Spotify. De unieke nummers die ik in de vele podcasts van KX Radio, StuBru en Adam Curry hoorde langs komen zijn hier niet in meegenomen. In de echte top 10 komen enkele artiesten vaker voor, omdat sommige CD’s nu eenmaal vaker in zijn geheel beluisterd zijn, maar in deze posting staat 10 verschillende artiesten. Daarnaast bevat de lijst ook liedjes die niet uit 2010 komen.

De Last.FM top 10 voor 2010 is :

 1. Bad Lieutenant – Sink or swim
 2. Elske DeWall – A day like this
 3. Herbert Grönemeyer – Alkohol
 4. Tim Knol – When i am king
 5. Rage Against The Machine – Killing in the name of
 6. a balladeer – Superman can’t move his legs
 7. Dire Straits – Sultans of swing (live from Alchemy)
 8. Jon Allen – In your light
 9. BAP – Kristallnaach
 10. Paul Logister – On my way to Abbey Road

Ik wens iedereen een prettig, gelukkig, succesvol en muzikaal 2011 !

Prettige Feestdagen en een gelukkig en joeksig 2011

Voor al mijn online en IRL vrienden : Prettige feestdagen en een Gelukkig 2011 !

Winter december 2010

De winter heeft op de deur geklopt en is vol naar binnen gestormd. Temperaturen die overdag niet meer boven nul uitkomen en bakken met sneeuw die neerdwarrelen uit de hemel. Dat is de huidige weersituatie. Met natuurlijk alle ongemakken voor verkeer en openbaar vervoer. Gelukkig heeft half Nederland kerstvakantie, maar ik word geacht in Vlaardingen op mijn werk te verschijnen. Gelukkig bestaat er zoiets als thuis werken, een van de mooie voordelen van de moderne technologie, en waar ik vandaag dan ook graag gebruik van maak. Veiligheid boven alles.

Maar daarnaast levert het winterse weer natuurlijk ook zeer fraaie plaatjes op. Een aantal heb ik toegevoegd aan een Flickr set Sneeuw December 2010.
Zonnig wit Wijlre
Provinciale weg Valkenburg-Wittem-Vaals #Wijlre #sneeuw

Twitter en zijn uitwassen

Twitter is een fantastisch medium. Iedereen kan iedereen volgen en de hele wereld vertellen wat hij aan het doen is, wat hij ervan vindt en aan iedereen vragen stellen (of je antwoord krijgt, doet niet ter zake).

De vrijheid en transparantie van Twitter is geweldig, maar heeft ook zijn minder mooie kanten. Ik zal iedereen behandelen zoals ik dat in real life ook zou doen. Met fatsoen. Maar de fatsoensnormen verschillen nu eenmaal per persoon. Er zijn geen regels op Twitter, dat is het mooie ervan. Maar ik bepaal wel mijn eigen timeline.

Zo zijn er personen, ik zal hem effe Bertje noemen, die schreeuwen en tieren op Twitter. Die mensen met een andere mening onjuist bejegenen. Schelden zonder argumentatie. O jee, als je het ook maar waagt om hem tegen te spreken. Maar hij mag natuurlijk iedereen afkatten. En zeker als het Limbo’s betreft. Waarom ? Geen idee, ik heb nooit enige argumentatie gezien. Tuurlijk zijn er slechte Limburgers, maar generaliseren is per definitie fout.

Maar gelukkig heeft Twitter een zelfreinigend vermogen. Dus mensen die me irriteren of waar ik me aan stoor, kan ik gewoon ontvolgen en in het ergste gevallen blocken. Dat geeft meer rust, pais en vree in mijn Timeline. Mooi toch, dat Twitter. Bertje, het ga je goed.

Oftewel de koptelefoon gaat op, laat ze maar schreeuwen.