SendenBlog Rotating Header Image

February, 2011:

iTunes FM (4)

Sinds 11 november is het vijfde seizoen, oftewel het Vastelaovendseizoen, begonnen. Maar komend weekend is het pas echt Vastelaovend met optochten en allerlei zittingen en festiviteiten met veel muziek, gezelligheid, plezier en joeksigheid.  Voor meer informatie over Vastelaovend kun je terecht bij VastelaovendinLimburg.nl of Ala.af.

Deze week zal er dus een echte Vastelaovend plaat moeten komen in de rubriek iTunes FM.

Omdat de keuze voor 1 nummer te moeilijk was, heb ik gekozen voor een nummer waar tientallen titels van liedjes langs komen in de tekst. Vergelijk het maar met het nummers Titles van Barclay James Harvest. Alleen nu met Duitse Karnavalskrakers, want in Limburg wordt het zogenaamde Rijnlandse Carnaval gevierd. Dus naast de vele Limburgse vastelaovesleedjes hoor je ook een hoop Duitse nummers.

iTunesFM (4) : Olaf Henning & De Laatbleujers – Jungfrauenchor

iTunes FM (3)

20 jaar geleden luisterde ik al naar Studio Brussel‘s hitparade De Afrekening. Wekelijks kwam de beste muziek langs in de top 30, gekozen door de luisteraars. Na enkele jaren afwezigheid luister ik nu weer wekelijks, en wel via de podcast.

Bij De Afrekening moet wel opgemerkt worden dat het percentage Belgische composities hoog is. Maar misschien maken de Belgen gewoon goeie muziek. Vele artiesten zijn nog nooit op de NL radio gedraaid en dat zal waarschijnlijk ook nooit gebeuren. Alhoewel er toch steeds meer ook in Nederland door dringt. Denk hierbij aan Triggerfinger, Selah Sue, Hooverphonic en The Sore Losers.

De Afrekening heeft ook bijna 50 verzamelcd’s uitgebracht met het beste van De Afrekening.

Omdat de keuze voor 1 nummer uit De Afrekening best wel moeilijk is, heb ik deze keer voor 2 nummers gekozen. Een Belgisch en een internationaal.

iTunesFM (3) : Sherman – On your side

iTunesFM (3) : Editors – No sound but the wind (Rock Werchter 2010)

iTunes FM (2)

Toevallig kwam ik vandaag op mijn Last.fm pagina, en zag dat Superman can’t move his legs van a balladeer op nummer 1 stond in mijn Top Tracks, oftewel mijn meeste gedraaide en gescrobbelde nummer. Daar zou je normaal toch een nummer uit de Top 100 Allertijden verwachten, maar in mijn geval gewoon een geweldig nummer van een Nederlandse band die je toch niet dagelijks op de radio hoort.

Volgens Wikipedia is a balladeer (zonder hoofdletters !) een band uit Amsterdam, gevormd rond zanger en liedjesschrijver Marinus de Goederen. In 2006 verscheen het debuutalbum Panama, in 2008 het 2e album Where are you, Bamby Woods ? Daarnaast bracht Marinus in 2010 nog een solo-album met de titel Sorry, kid onder de naam Mr. a balladeer uit.

Alle 3 de albums heb ik grijs gedraaid. Mooie ballads, fraaie luisterliedjes en geweldige up-tempo nummers komen langs. Hou je van mooie muziek, ga dan gewoon eens luisteren.

iTunesFM (2) : a balladeer – Superman can’t move his legs

Meer informatie : www.aballadeer.com of @aballadeerhere