SendenBlog Rotating Header Image

March, 2011:

Doorbraak en Repudo

Location-based services hebben de toekomst. Zegt men. Een leuk voorbeeld daarvan is de Repudo iphone app (@Repudo op Twitter). Hiermee kun je content (plaatjes, documenten,eboeks) virtueel ergens neerleggen, waarna iemand anders het weer kan oprapen en gebruiken.

Niels Aalberts, @ehpo op Twitter, betrokken bij het management van Kyteman, heeft dit fraai toegepast voor zijn boek Doorbraak. Hij heeft een aantal ebooks neergelegd op plaatsen waar de eerste concerten van Kyteman’s Hiphop  orkest plaats vonden. Daarnaast heeft hij tien ebooks neergelegd in de woonplaats van de 10 snelste reageerders. En ik was een van de gelukkige.

In Wijlre legde Niels dus ergens een ebook neer. Na het opstarten van de Repudo app bleek ik nog 1000m van de plaats af te zijn. Ik moest dichterbij. Uiteindelijk kwam ik vlak bij Kasteel Wijlre, in de middle of nowhere terecht, en kon ik het boek virtueel oppakken. Ik kreeg een code om het boek te downloaden.

Inmiddels thuis, heb ik de code ingevoerd, het boek gedownload en op mijn eReader gezet 😉

Update 20 maart 2011 :

Ik heb Doorbraak inmiddels uitgelezen. Zeker het eerste deel las als een jongensboek, het 2e deel was meer de theorie maar zeker niet minder interessant. Ook heb ik het boek weer via @Repudo neergelegd voor de gisteren jarige @Roeljewel dus de ketting gaat door 😉 #kettingboek

Wijlre en dus niet Wylre !

Ik stoor me al tijden aan instanties, bedrijven en media die de plaatsnaam Wijlre schrijven als Wylre. Zelfs het Limburgs Dagblad en De Limburger schrijven regelmatig Wylre in hun artikelen. Onjuist.

In vroegere tijden werd de ij meestal geschreven als y. Zo werd Wijlre vroeger ook als Wylre geschreven. Daarnaast werd Wijlre ook als Wilre,  Wijlré en Wylré geschreven. De naam is overigens ontstaan uit het Romaanse vîllâre, dat voortkomt uit vîllâ, ‘boerderij’.

Maar sinds vele jaren, al zeker sinds de herindeling van 1982, is Wijlre gewoon Wijlre.