SendenBlog Rotating Header Image

April, 2011:

OV Chipkaart leed

Ligt het nu aan mij ? Of ligt het aan de OV chipkaart ? Ik weet het niet. Gedoe dus :-(

Vorige week woensdag heb ik via OV-chipkaart.nl een persoonlijke OV chipkaart aangevraagd. Om het leven een beetje gemakkelijk te maken en om te voorkomen dat er geen saldo op de kaart staat, heb ik het automatisch opladen meteen aangevraagd.

Afgelopen zaterdag kwam de kaart al met de post aan. Dat is supersnel, terwijl op de site werd vermeld dat het 1 a 2 weken zou duren. Zover ging alles goed.

Omdat Veolia Limburg een tijdelijke actie had om de 7,50 euro kosten terug te krijgen, ging ik afgelopen dinsdag naar een Veolia Servicepunt in Weert. De medewerker van de tabakszaak scande de kaart en gaf aan dat de kaart nog iet actief was. Ook stond er geen saldo op en was het automatisch opwaarderen niet geactiveerd ( Huh ? Dat had ik toch aangegeven bij het aanvragen ?). Geen probleem, want hij kon dat meteen doen. Dus kaart werd actief, kreeg Veolia DAL korting, automatisch opladen en de 7,50 euro retour werd op de kaart gezet. Saldo zou dus 7,50 euro moeten zijn.

Afgelopen dinsdag meteen maar een MijnOV account aangemaakt op OV-chipkaart.nl om het saldo en de reizen te checken. Ook heb ik de iPhone app ChipStatus geinstalleerd om het saldo te kunnen checken. Dinsdag stond op zowel MijnOV als ChipStatus geen saldo vermeld en ook het automatisch opwaarderen stond niet aan.

Ok dacht ik. Er zal wel een vertraging in de update zitten wellicht. Maar vandaag gaf MijnOV en ChipStatus nog steeds dezelfde informatie weer :-(

Na contact met de OV Chipkaart klantenservice blijkt volgens hun systeem er inderdaad geen saldo op de kaart te staan. Ook staat automatisch opladen niet aan. Dus zal Veolia DAL korting ook wel niet aanstaan.

Gisteren ben ik dus maar weer langs gegaan bij het Veolia Servicepunt in Weert. Na scannen van de kaart : 7,50 euro, DAL korting aan en automatisch opwaarderen aan. Huh ? Worden de gegevens uberhaupt gesynchroniseerd tussen de systemen van Veolia, NS en OV Chipkaart ?

Ik zal het wel merken als ik de eerste keer met de kaart reis via Veolia of NS. Dat wordt heel erg spannend.

Wielrennen in Zuid-Limburg

Wielrennen en Zuid-Limburg horen bij elkaar. De Cauberg, Keutenberg, Eyserboschweg, Fromberg, Doodeman, Gulperberg en Koning van Spanje zijn bekende kuitenbijters in wielerland. NK’s, WK’s, Tour de France, Giro d’Italia. Ze kwamen allemaal langs in het Limburgse heuvelland. De bekendste koers is natuurlijk de Amstel Gold Race die al sinds 1966 jaarlijks door het prachtige Limburgse land rijdt, en die ieder jaar weer een groot coureur als winnaar krijgt.

Sinds een aantal jaren is er ook een toerversie van de #AGR. Zo’n 12.000 toerrijders (en nog vele zwartrijders) overspoelen a.s. zaterdag de Limburgse wegen. Een nachtmerrie voor de bewoners omdat de renners regelmatig met 6 man breed over de smalle wegen koersen en niets aantrekken van de verkeersregels. Gelukkig wordt er de laatste jaren meer en meer gecontroleerd op de regels. Ook hebben de bewoners een brief in de bus gekregen om begrip voor het gebeuren te hebben en tolerant te zijn.

Want naast de overlast van de vele renners, levert dit voor Zuid-Limburg ook een hoop positieve reclame op en natuurlijk veel geld, omdat die vele wielerfans/rijders toch moeten slapen, eten en drinken.

Daarom is het thema voor de komende dagen TOLERANTIE. Heb begrip voor mekaar, geniet van het mooie weer en van de mooie koers. En die tolerantie moet natuurlijk wel van 2 kanten komen. Dus heren/dames wielrenners : jullie zijn te gast hier, gedraag jullie dan ook als gasten. Veel plezier dit weekend !

ISS in Wijlre

Je ziet niet veel, maar op een of andere manier is het toch altijd leuk om op een gegeven moment naar buiten te gaan, naar boven te kijken en daar gedurende een paar minuten een lichtpuntje te volgen. Dit fel en snel bewegend lichtpuntje is de ISS, het International Space Station. Met aan boord een aantal hard werkende astronauten/wetenschappers.

Wil je zelf naar de ISS kijken, surf dan naar de site van ESA.heavens-above.com en wijzig de lokatie. Als je op Twitter zit, kun je ook het Twitter account van Twisst volgen om alerts te ontvangen.

Natuurlijk is het altijd leuk om een foto (proberen) te maken, maar dat is me nooit gelukt. Fotograaf Luc Lodder uit Heerlen is het wel gelukt en hij heeft dan ook een prachtige foto met de molen van Vrouwenheide op de achtergrond gemaakt.

Dit is een ouder bericht van mijn Posterous blog.