SendenBlog Rotating Header Image

May, 2011:

Twittertools (2)

Naast de Twitter clients die ik al in een eerdere post beschreven heb, zijn er ook nog tools die het Twitterleven makkelijker maken.

 • Hootsuite : Twitterclient  (web) waarmee je ook Facebook, LinkedIn kunt monitoren. Multi-account, maar ook de mogelijkheid om Twitter accounts te beheren waar je geen inloggegevens van hebt maar wel bent uitgenodigd door eigenaar account om te co-tweeten
 • Birdbrain : iPhone app met overzicht van nieuwe volgers en unfollowers, en andere twitter statistics
 • NutshellMail : overzicht met nieuwe volgers en unfollowers, per mail
 • TwUnfollow : (dagelijkse) mail met overzicht unfollowers
 • Cadmus : overzicht van de ‘belangrijkste’ tweets op basis van jouw timeline in de laatste 6, 12 uren, etc
 • Crowdbooster : (invite required) meet en optimaliseer twittergedrag, met name de effectiviteit van tweets
 • Memolane: grafische geschiedenis van jouw tweets, Foursquare checkins, Flickr foto’s, Last.fm muziek per dag

Twittertools

Zoals je gisteren misschien al gelezen heb, zit ik inmiddels al 4 jaar op Twitter. Maar waarmee twitter ik dan ?

De door mij gebruikte tools zijn door de jaren wel veranderd en veranderen ook nog soms als er nieuwe/betere clients uitkomen, maar op dit moment maak ik gebruik van onderstaande clients :

 • iPhone : TweetBot : sinds kort gebruik ik deze nieuwe, fraai vormgegeven client en hoewel hij niet gratis is ben ik er nog steeds meer dan tevreden over.
 • iPhone : Twitter for iPhone : omdat TweetBot (nog) geen push notificaties heeft, maak ik gebruik van de push notificaties van Twitter for iPhone. Naast TweetBot is dit nog steeds de beste Twitter client voor de iPhone. Ik ben al fan sinds de Tweetie tijd.
 • iPad : Twitter for iPad : ik heb diverse clients gebruikt, maar ik vind de originele client van Twitter nog steeds de fijnste om mee te werken.
 • werklaptop : Twitstat (web) : aangezien ik regelmatig op lokatie zit bij klanten met de bijbehorende beperkingen mbt Internet toegang, maak ik op mijn werklaptop gebruik van de site Twitstat.com. Deze basic site maar met zeer uitgebreide features (waarvan sommige niet zouden misstaan in de andere Twitter clients) werkt soepel en perfect.
 • iMac : Twitter for Mac : tot voor kort gebruikte ik Tweetdeck op de Mac, maar onlangs introduceerde Twitter een nieuwe versie van Twitter for Mac. De client werkte al super, maar heeft nu ook multiple columns/windowns mogelijkheden. Tweetdeck leidde door de overkill aan informatie vaak af.

Natuurlijk is dit een persoonlijke keuze. Er zijn nog vele andere Twitter clients die door andere mensen geprezen worden, maar bovenstaande tools doen voor mij wat ze moeten doen. En goed 😉

4 jaar op Twitter

Het begon 4 jaar geleden, op 26 mei 2007, alsvolgt :

Hoi dit is mijn eerste aanraking met Twitter. Werd getriggerd door de 3voor12 Pinkpop Twitter kanalen, dus nu maar eens kijken hoe dit werkt

Dankzij Pinkpop 2007 en de 3voor12 verslaglegging via Internet begon ik met een nieuwe service die nu, 4 jaar later, carrieres kan breken, live rampen en events kan verslaan, tweepcare voor lief en leed is, informatiebron voor muziek, films, boeken, tv, websites, apps en als helpdesk dient. Maar daarnaast is Twitter nog altijd die gezellige digitale kroeg waar vrienden ouwehoeren over alles wat ter sprake komt. Vele tweeps heb ik inmiddels ook al IRL ontmoet, en dan is het net of je hen al eeuwen kent. Dus twitteren is zowel online als offline gezellig.

Op naar de volgende 4 jaar :-)

iTunes FM (5)

Bij de huidige Nikon reclame (die met oa Robbie Williams) zit een heel lekker deuntje. Navraag op Twitter (natuurlijk 😉 ) levert op, dat het om het nummer Welcome home van Radical Face gaat.

Wie ? Radical Face : een Amerikaanse band uit Florida rondom Ben Cooper. Nooit van gehoord, maar Welcome home is wel een geweldig nummer.

iTunesFM (5) : Radical Face – Welcome home

Denemarken

Sinds een aantal jaren gaan we in de meivakantie een weekje weg. Zo hebben we al de Nederlandse en Belgische kust gezien. Dit jaar was de keuze gevallen op Denemarken. Iets verder rijden, maar volgens de verhalen de moeite waard. En dat is de waarheid.

Een landschap zoals Zuid-Limburg, maar dan met meer bossen en nog meer groen. Af en toe een dorpje, maar vooral lange wegen door groen golvend landschap. En altijd een zee in de buurt. De Noordzee of zoals in ons geval de Oostzee. Ons gehuurde huis lag 50m van het bos en 200m van de zee. Ideaal als je met de hond moet gaan wandelen. Never a dull moment. Diverse keren hebben we op de bospaden hertjes gezien. Een vage foto staat op Flickr.

De mensen zijn er ook relaxed en vriendelijk. Het kantoor voor de sleuteloverdracht was al gesloten, de sleutel en een informatieklapper lag in een open box, waar dus iedereen bij kon. Maar de Denen vertrouwen ons wel. Ook bij het vertrek moesten we de sleutel in dezelfde open box gooien inclusief formulier met aankomststand en vertrekstand van de electriciteit.

In As Vig bij Juelsminde lagen we central. In een uurtje waren we in Legoland, Odense en Aarhus. Als we dat wilden. Voor ons was het motto vooral rust. Zeker als je de hond bij je hebt, ben je een beetje gebonden en kun je niet iedere dag op stap gaan. Wel zijn we in Horsten (klein gezellig stadje), Juelsminde (havenplaatsje, dus altijd gezellig), Legoland (van de steentjes) en Odense geweest. Odense is een fraaie en oergezellige stad met vele winkeltjes en gezellige straatjes. Odense staat bekend als de geboortestad van kinderboekenschrijver Hans Christiaan Andersen. Zijn Hus (een soort van modern museum) was maar tot 16.00u open en toen we om 15.45u aankwamen hebben we alleen de gezellige huisjes en straatjes bekeken die nog uit de tijd van HC Andersen waren. Het museum zoals gezegd zag er veel te modern uit. Jammer.

Legoland was ook een must. Zeker met 2 kids, waarvan er een verslaafd is aan legosteentjes. Mooie attracties opgesierd met beelden van Lego, en water- en achtbanen. Voor ieders wat wils. We hebben ons in ieder geval geamuseerd. Zeker omdat de gemiddelde wachttijd niet langer dan 5 a 10min was. Dat is het voordeel als er alleen maar NL-ers zijn en de rest van de mensheid aan het werk of school is.

Na een week hebben we maar een klein beetje van Denemarken gezien. We hebben wel besloten om waarschijnlijk volgend jaar al terug te komen. Dan gaan we weer andere dingen bekijken. Al met al is Denemarken een mooi gaaf groen en rustig land. Een echt vakantieland.

Voor een overzicht van alle foto’s op Flickr, zie de Meivakantie 2011 set.

Droam

Iedereen kent wel de sms-jes die je van jouw mobiele phone provider krijgt als je een ander land binnen rijdt : ‘Welkom in Duitsland/Belgie/Denemarken/Italie/Spanje. Uw tarief voor bellen naar Nederland ….. bla bla bla …. internet 2.00 (Euro) per MB …. Groeten, T-Mobile/KPN/Vodafone’. Alhoewel de Europese Unie de prijzen voor mobiel internet in het buitenland al drastisch omlaag gebracht heeft, blijft het toch nog hartstikke duur en een melkkoe voor de providers :-(

2.00 Euro per MB x 1024 (1 GB) = 2048 Euro !

Enkele maanden geleden hoorde ik van het Nederlandse bedrijf Droam dat een apparaatje verhuurde dat als wifi station dient in het buitenland. Tot maximaal 5 devices kun je aansluiten op een Droam. De prijs ? Borg 150 euro. 1 GB = 65 euro, de volgende GB’s 45 euro. Dat klinkt interessant !

Zo gezegd, zo gedaan. Via de site heb ik de Droam aangevraagd, en 3 dagen voor de meivakantie lag hij in de bus. Een pakketje dat precies door de brievenbus past. Ook ideaal. Het pakket bestond uit een Droam (kleiner dan een gsm), een lader, een autolader, een handleiding en een retourenvelop. Na het connecten met de devices (iPhone pap, iPod Touch zoon + dochter, iPad mam) kon de reis beginnen.

Tijdens het reizen door Duitsland en Denemarken hebben de kids gewoon geinternet. Hyves, Twitteren en MSN-en met oma. Af en toe moest eens op de Connect knop gedrukt worden (waarschijnlijk omdat er naar een ander netwerk geswitcht diende te worden, of dat er al een tijdje geen gebruik was gemaakt van mobiele data).  Aangekomen in Denemarken hebben we de hele vakantie gebruik gemaakt van de Droam, bijna zonder problemen. Af en toe werd de mail niet verstuurd, maar waar dat aan ligt weet ik niet. Meestal werkte het.

Op dagtripjes ging de Droam ook mee en konden we Google Translator gebruiken om de menu kaart of Deense borden te kunnen lezen.

Afgelopen donderdag bleek het indicatieve verbruik pas rond de 380MB te zitten, ruim onder de 1 GB dus. Voor minder dan 65 euro hebben we dus lekker kunnen internetten, zonder problemen. Omdat ik niet wist hoe het dataverbruik was, had ik de kids verboden om streaming video en audio en Youtube filmpjes te kijken/luisteren.

Concluderend na een week Denemarken (incl. reis door Duitsland) : meer dan tevreden met de Droam en de persoonlijke service van de mensen achter Droam. Lekker onbezorgd en goedkoop internet vanuit het buitenland. Deze zomervakantie gaat ie weer mee 😉

Update 23.05.2011 :

De afrekening van Droam is inmiddels binnen. In een week Denemarken/Duitsland met 1 iPhone, 1 iPad en 2 iPod Touchs is er 571MB verbruikt.

Update 08.06.2011 :

@buxx heeft nog een artikel over zijn ervaringen met Droam op Lifehacking.nl gezet.