SendenBlog Rotating Header Image

July, 2011:

#opderboe – de foto’s

Een overzicht van foto’s van de verbouwing. Hier beneden staat een gedeelte van alle foto’s. De volledige set kan bekeken worden op Flickr.

Please specify a Flickr ID for this gallery

 

Verbouwing – status

We zijn nu een paar weken bezig met project Opderboe en misschien is het wel tijd ervoor om de status te melden. Met dit mooie zomerweer heb ik toch genoeg tijd 😉

Inmiddels is de architect langs geweest en heeft alle maten opgemeten en onze wensen (die Anita op de iPad app LivingRoom mooi getekend had) aangehoord. Hij is nu aan de slag en hopelijk krijgen we voor onze vakantie de definitieve tekeningen te zien die dan door de gemeente goedgekeurd zullen gaan worden. Intussen lopen ook de andere acties, zoals kastaster en hypotheekaanvraag, gewoon door. We zijn wel aan begonnen met de eerste sloopwerkzaamheden. Enkele plafonds (gipsplaten) zijn al gesloopt, ook zijn we begonnen aan de sloop van de plafond/vloer tussen 1e en 2e verdieping. Deze gaat er namelijk helemaal uit. Hij wordt nieuw gemaakt.

In het huis van Ron zijn de sloopwerkzaamheden afgerond en wordt er langzaam begonnen aan de opbouw. Een deur is verplaatst, er is gestucadoort. Komende week wordt begonnen met behangen en verfen.

Foursquare #4sq

Aangezien we het komende jaar regelmatig op de bouw zullen zijn, heb ik meteen maar een Foursquare plek aangemaakt onder de naam ‘Op der boe Senden’  😉

Wil je komen helpen, check dan ff in op Foursquare.

Waar begin je aan ?

Tsja, waar begin je aan ? Een vraag die we nu vaker gesteld krijgen. Maar het eindresultaat zal zeker prachtig zijn. Hieronder staat foto’s van de situatie voor de verbouwing.

Grote plannen

Sinds enkele maanden zijn we grote plannen aan het maken.

We gaan het ouderlijk huis (aan de voet van de Fromberg) kopen samen met Anita’s broer. Haar broer krijgt het huis, wij de schuur, het pleintje, de garage en de tuin 😉

Er komt dus een hoop werk op ons af, want een schuur ombouwen tot woonhuis is niet 1-2-3 gedaan. Het balletje is in ieder geval aan het rollen gebracht. Een taxateur is langs geweest en de architect heeft alles bekeken, wensen besproken en hij gaat nu aan de slag. Hopelijk zijn de vergunning en financiele zaken begin september afgerond, zodat we dan echt aan de slag kunnen.

Op deze subpagina van mijn weblog, die te bereiken is op http://huis.hanssenden.nl , zal ik de stand van zaken vertellen met natuurlijk foto’s.

More to come dus 😉