SendenBlog Rotating Header Image

Droam

Iedereen kent wel de sms-jes die je van jouw mobiele phone provider krijgt als je een ander land binnen rijdt : ‘Welkom in Duitsland/Belgie/Denemarken/Italie/Spanje. Uw tarief voor bellen naar Nederland ….. bla bla bla …. internet 2.00 (Euro) per MB …. Groeten, T-Mobile/KPN/Vodafone’. Alhoewel de Europese Unie de prijzen voor mobiel internet in het buitenland al drastisch omlaag gebracht heeft, blijft het toch nog hartstikke duur en een melkkoe voor de providers :-(

2.00 Euro per MB x 1024 (1 GB) = 2048 Euro !

Enkele maanden geleden hoorde ik van het Nederlandse bedrijf Droam dat een apparaatje verhuurde dat als wifi station dient in het buitenland. Tot maximaal 5 devices kun je aansluiten op een Droam. De prijs ? Borg 150 euro. 1 GB = 65 euro, de volgende GB’s 45 euro. Dat klinkt interessant !

Zo gezegd, zo gedaan. Via de site heb ik de Droam aangevraagd, en 3 dagen voor de meivakantie lag hij in de bus. Een pakketje dat precies door de brievenbus past. Ook ideaal. Het pakket bestond uit een Droam (kleiner dan een gsm), een lader, een autolader, een handleiding en een retourenvelop. Na het connecten met de devices (iPhone pap, iPod Touch zoon + dochter, iPad mam) kon de reis beginnen.

Tijdens het reizen door Duitsland en Denemarken hebben de kids gewoon geinternet. Hyves, Twitteren en MSN-en met oma. Af en toe moest eens op de Connect knop gedrukt worden (waarschijnlijk omdat er naar een ander netwerk geswitcht diende te worden, of dat er al een tijdje geen gebruik was gemaakt van mobiele data).  Aangekomen in Denemarken hebben we de hele vakantie gebruik gemaakt van de Droam, bijna zonder problemen. Af en toe werd de mail niet verstuurd, maar waar dat aan ligt weet ik niet. Meestal werkte het.

Op dagtripjes ging de Droam ook mee en konden we Google Translator gebruiken om de menu kaart of Deense borden te kunnen lezen.

Afgelopen donderdag bleek het indicatieve verbruik pas rond de 380MB te zitten, ruim onder de 1 GB dus. Voor minder dan 65 euro hebben we dus lekker kunnen internetten, zonder problemen. Omdat ik niet wist hoe het dataverbruik was, had ik de kids verboden om streaming video en audio en Youtube filmpjes te kijken/luisteren.

Concluderend na een week Denemarken (incl. reis door Duitsland) : meer dan tevreden met de Droam en de persoonlijke service van de mensen achter Droam. Lekker onbezorgd en goedkoop internet vanuit het buitenland. Deze zomervakantie gaat ie weer mee 😉

Update 23.05.2011 :

De afrekening van Droam is inmiddels binnen. In een week Denemarken/Duitsland met 1 iPhone, 1 iPad en 2 iPod Touchs is er 571MB verbruikt.

Update 08.06.2011 :

@buxx heeft nog een artikel over zijn ervaringen met Droam op Lifehacking.nl gezet.

7 Comments

 1. Catrien says:

  Hallo Hans, nuttige informatie, bedankt. Wat denk je van de dagelijkse 50 MB-limiet als je bijv. gaat surfen voor toeristische informatie? Moet lukken, dacht ik.

 2. Hans says:

  voor af en toe iets opzoeken zal 50MB wel voldoende zijn.
  Wij hebben 571 / 8 = 71MB per dag verbruikt met 1 iphone, 1 ipad en 2 ipod touch. Met kinderen die msn-en en hyves.

 3. Arvid says:

  Ik kwam in het weekend een andere dienst tegen. Ook erg interessant en die ga ik waarschijnlijk zelf eens proberen: http://www.abroadband.com

 4. Hans says:

  @arvid ik ben benieuwd. Als je het getest hebt, zullen we de resultaten wel lezen 😉

 5. Lia says:

  Slechte ervaring met terugbetaling borg, sinds aug 2011 mee bezig. Zie ook andere slechte ervaringen. Geen aanrader.

 6. Woah your blog is amazing i enjoy looking at your posts. Continue to be inside the excellent function! You understand, everybody is browsing around because of this info, you might assist these people drastically.

 7. Maryellen says:

  Do you want to copy posts from other sources rewrite them in seconds
  and post on your blog? You can save a lot of writing work, just type in gogle:

  naptia’s rewriter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Additional comments powered by BackType